Betong

Home » Alster » Betong

Nästan alla mina alster i betong är gjorda av finbetong och gjutna i latexformar som jag antingen köpt av andra eller tillverkat själv. När betongen väl är i formen ska den bränna (stelna) i två dagar innan det är dags för “förlossning”. Därefter när betongen är genomtorr är det dags att måla, och slutligen lackar jag alstren för extra hållbarhet.

Monika på Ateljé Hilda Matilda

Drakar i betong

Alla mina drakar är snälla av naturen, vissa av dem med extra mycket kärleksenergier, och andra med mer beskyddande drag… Gemensamt har de att de vill flytta hem till den som behöver dem så att de kan få sprida sin kärlek!

Troll i betong

Trelleholmstrollen har sin hemvist i den yttre randen av Tiveden, och dessa söta små troll är min egen design. De är gjutna i finbetong, och sedan målade och dekorerade med bland annat hår av äkta fårskinn. Ibland får trollen vingar, då kallas de “Vingeltroll”, och ibland vill de efterlikna just “sin människa”. Personliga troll helt enkelt!

Andra väsen i betong

Utöver drakarna och trollen finns även andra magiska väsen kring gårdsbutiken… Enhörningar, trädandar och älvor för att nämna några!

Skogens djur i betong

Det är inte bara människor och magiska väsen som lever i skogarna runt min lilla gårdsbutik i Trälleholm… Skogen är även full av helt vanliga djur! Än så länge är det endast ugglorna, igelkottarna och korparna som blivit avbildade i betong, men framöver kommer bland annat sniglar, grodor och harar dyka upp här och göra sällskap med skogens djur.

Det finns mer att se…

På sociala medier och bloggen lägger jag ibland ut alster som inte tillhör mitt ordinarie sortiment. Det kan vara mer säsongsbetonade alster som fräcka bad-damer, rabarberblad eller tomtar. Kolla gärna in det!

En gravid kvinna i betong sitter i lotusställning på en sten, omgärdad av grönska. Hon håller om sin putande mage som ser ut som planeten jorden. Hon har bronsskimrande hud och grönt hår i form av små löv. Det är betong med själ!
Tre drakar i betong som sitter på stora stenar omgärdade av grönska. Det är betong med själ!
Ett änglalikt troll i betong med vita vingar i spets, vit klädsel och vitt hår uppsatt i en fluffig knut. Trollet står på en trädrot och är omgiven av gräs. Det är betong med själ!

Sett något du gillar?

Kontakta gärna Ateljé Hilda Matilda om du har frågor eller är intresserad av att köpa något alster.