Om

Home » Om Ateljé Hilda Matilda

Främst skapar jag betongalster som jag gjuter och målar själv: skogens väsen och djur, troll, drakar och annat oknytt! Kanske är Ateljé Hilda Matilda och jag mest kända för de Personliga Trollen som efter önskemål kan efterlikna just “sin människa” och alltså är en perfekt personlig present! 

Monika på Ateljé Hilda Matilda

Det var en gång…

Det var en gång en liten butik, där gammalt blev nytt, där det skapades fritt och där betong blev oknytt…

Kreativ verksamhet i skogen

År 2010 startade jag upp Ateljé Hilda Matilda i en liten butikslokal i Töreboda som ligger högt upp mellan Vänern och Vättern. Sedan dess har jag bedrivit verksamheten i olika lokaler på olika platser. För tillfället håller jag till hemma på gården utanför Töreboda, i skogen mellan Slätte och Älgarås närmare bestämt. 

Jag driver Ateljé Hilda Matilda som enskild firma, och jag betalar alltså 25% moms på allt jag säljer och skatt på det jag tjänar. Att skapa och sälja mina alster är min huvudsakliga sysselsättning och inkomstkälla, och alltså inte bara en hobby.

Magiska betongalster & fantasifulla tavlor

Främst skapar jag betongalster som jag gjuter och målar själv: skogens väsen och djur, troll, drakar, älvor och annat oknytt! Kanske är jag mest känd för mina personliga troll som efter önskemål kan efterlikna just “sin människa” och alltså är en perfekt personlig present! På sidan Betong hittar du alla mina betongalster, och på sidan Personliga Presenter kan du läsa mer om några alster som passar extra bra som gåvor.

En gravid kvinna i betong sitter i lotusställning på en sten, omgärdad av grönska. Hon håller om sin putande mage som ser ut som planeten jorden. Hon har bronsskimrande hud och grönt hår i form av små löv. Det är betong med själ!
Tre drakar i betong som sitter på stora stenar omgärdade av grönska. Det är betong med själ!
Ett änglalikt troll i betong med vita vingar i spets, vit klädsel och vitt hår uppsatt i en fluffig knut. Trollet står på en trädrot och är omgiven av gräs. Det är betong med själ!

Många av mina alster har dessutom en särskild mening och är laddade med olika energier, till exempel Skyddsdrakarna som har ingjutna hjärtan för extra kärleksenergier och Riddarälvorna som ger energi och kraft till dem som har det tufft i livet. Även dessa alster är passande när du behöver personliga presenter för alla tillfällen. På sidan Betong kan du se alla drakar, Riddarälvor och andra väsen

När jag får tid över från betongalstrandet händer det ibland att jag målar en tavla eller gör om något gammalt till något nytt. Jag älskar att skapa och vara kreativ, och för mig är det ett sätt att leva! På sidan Tavlor lägger jag upp målningar som är till salu.

Kurser i betonggjutning, förtrollande event & marknader

Utöver att jag skapar betongalster själv håller jag även kurser i betonggjutning då och då. Dessa kurser är perfekta för dig som är intresserad av att lära dig grunderna i att gjuta i finbetong. Håll utkik efter kommande kurstillfällen på sidan På gång här på webbplatsen eller på mina sociala medier. Där hittar du även information om kommande marknader och event.

Har du några frågor eller är intresserade av att handla av mig är du välkommen att kontakta mig. Det kan du göra via formuläret här på webbplatsen eller på Ateljé Hilda Matildas Facebook eller Instagram. Innan du hör av dig med din fråga kan du kolla in sidan Vanliga frågor. Där svarar jag på några av de frågor kunder ofta ställer till mig, och kanske finns svaret på din fråga där!

Undrar du över något?

Kontakta gärna Ateljé Hilda Matilda om du har frågor eller är intresserad av att köpa något alster.