Vanliga frågor

Home » Vanliga frågor

Här svarar jag på några av de vanliga frågor jag får från kunder. Läs gärna igenom den här sidan innan du kontaktar mig med eventuella frågor… Kanske hittar du svaret på just din fråga här!

Monika på Ateljé Hilda Matilda

Frågor & svar

Här finns svar på några vanliga frågor.

När hålls nästa kurs?

På sidan På gång hittas aktuella kurser. Du kan också hålla utkik efter kurser i bloggen och på Ateljé Hilda Matildas Facebook eller Instagram.

På vilka marknader kan jag hitta Ateljé Hilda Matilda?

På sidan På gång hittas aktuella marknader som Ateljé Hilda Matilda är med på. Du kan också hålla utkik efter marknader i bloggen och på Ateljé Hilda Matildas Facebook eller Instagram.

Är det något event på gång?

På sidan På gång listas de evenemang som Ateljé Hilda Matilda anordnar. Du kan också hålla utkik efter event i bloggen och på Ateljé Hilda Matildas Facebook eller Instagram.

Hur gör jag om jag vill köpa något av Ateljé Hilda Matilda?

Om du vill köpa något alster du sett på webbplatsen kan du kontakta mig via kontaktformuläret här på webbplatsen. Det går också bra att ringa eller mejla med kontaktuppgifterna som du hittar i webbplatsens sidfot eller skriva till mig på Ateljé Hilda Matildas Facebook eller Instagram. När du kontaktat mig återkommer jag med information om hur vi kan lösa köpet!

Anledningen till att jag inte har en riktig webbshop är att det tar lite tid för ett alster att skapas från gjutning till lackning och det är alltid väldigt olika vad jag har ”på lager” och vad som kanske kommer ta lite tid att få fram. Dessutom blir alla alster unika och stämmer kanske inte helt överens med produktbilden här på webbplatsen när det kommer till exempelvis färger.

Hur fungerar frakten?

Jag skickar gärna mina alster till dig om du inte har möjlighet att komma till gårdsbutiken! Frakten beror på alstrets storlek och vikt och kostar oftast mellan 66 kronor och 180 kronor. Vissa alster som är väldigt tunga eller sköra kan jag tyvärr inte skicka.

Hur bestäms priserna på alstren?

Mina priser baseras på materialkostnad och hur svårt alstret är att gjuta, förlösa och måla. Du kan läsa lite mer om hur mina betongalster blir till på sidan Betong, och om mina tavlor på sidan Tavlor.

Kan det jag köpt stå utomhus?

Betongen fungerar bra att ha utomhus, och rå betong kan då få fin patina med åren. Färgen på målad betong är känsligare och kan ta stryk av stark sol, regn och rusk, trots att jag målar med utomhusfärg och lackar. Har du möjlighet att ställa alstret lite skyddat och har den under tak på vintern så håller det alltså längre! Det är också bra att ha i åtanke att betong suger vatten, och alltså inte bör stå där det är väldigt fuktigt.

Undrar du fortfarande?

Kontakta gärna Ateljé Hilda Matilda om du har frågor eller är intresserad av att köpa något alster.